ET YEMEKLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
ET YEMEKLERİ
Kuzu Haşlama
Malzemeler
6 Adet kuzu incik
2 Adet soğan
3 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun.
Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın.
Başka bir tencerede margarini eritin.
İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun.
Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin.
Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin.
Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın.
Patatesler yumuşadığında servis yapın.
Malzemeler
6 Adet kuzu incik
2 Adet soğan
3 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun.
Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın.
Başka bir tencerede margarini eritin.
İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun.
Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin.
Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin.
Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın.
Patatesler yumuşadığında servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Et Sote
Malzemeler
Yarım kilo kuzu veya dana eti
2 Çorba kaşığı margarin
4-5 Adet sivri biber
1 Adet patlıcan
2 Adet domates
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz
Hazırlanışı
Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin.
Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun.
Küçük küçük doğranmış biber, domates ve patlıcanı içine ekleyin.
Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip, kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin.
Servis yaparken üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyip, servis yapın.
Malzemeler
Yarım kilo kuzu veya dana eti
2 Çorba kaşığı margarin
4-5 Adet sivri biber
1 Adet patlıcan
2 Adet domates
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz
Hazırlanışı
Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin.
Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun.
Küçük küçük doğranmış biber, domates ve patlıcanı içine ekleyin.
Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip, kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin.
Servis yaparken üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyip, servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Fırında Sebzeli Et
Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
1.5 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın.
Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün.
Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın.
Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın.
Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın.
Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin.
Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun.
Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun.
Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın.
Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
1.5 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın.
Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün.
Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın.
Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın.
Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin.
Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın.
Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin.
Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun.
Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun.
Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Sebzeli Rulo Et
Malzemeler
4 İnce dilim dana biftek
4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
Sirke ilave edip, ateşten alın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Patatesleri soyup yıkayın.
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
Akan suyun altında yıkayıp süzün.
Malzemeler
4 İnce dilim dana biftek
4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
Sirke ilave edip, ateşten alın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Patatesleri soyup yıkayın.
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
Akan suyun altında yıkayıp süzün.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Et Kavurma
Malzemeler
2 Çorba kaşığı margarin
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
2 Adet soğan
1 Adet orta boy havuç
2 Adet domates
15 Adet mantar
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
Malzemeler
2 Çorba kaşığı margarin
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
2 Adet soğan
1 Adet orta boy havuç
2 Adet domates
15 Adet mantar
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kg. kuşbaşından irice koyun eti
1 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
2-3 defne yaprağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
10 bardak su
Yapılışı
1 kilo kuşbaşından irice koyun etini bir tencereye koyun. 1 çorba kaşığı margarin, ince kıyılmış 1 baş soğan, 2-3 defne yaprağı ilave edin. Etler saldıkları suyu çekene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salça ile 1 çorba kaşığı unu ilave edin. 5 dakika iyice karıştırarak kavurun. Üzerine 10 bardak su ilave ederek 2-2 buçuk saat hafif ateşte pişirdikten sonra indirin. Defne yapraklarını çıkarıp atın. Servis tabağına alın.
Malzemeler
1 kg. kuşbaşından irice koyun eti
1 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
2-3 defne yaprağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
10 bardak su
Yapılışı
1 kilo kuşbaşından irice koyun etini bir tencereye koyun. 1 çorba kaşığı margarin, ince kıyılmış 1 baş soğan, 2-3 defne yaprağı ilave edin. Etler saldıkları suyu çekene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salça ile 1 çorba kaşığı unu ilave edin. 5 dakika iyice karıştırarak kavurun. Üzerine 10 bardak su ilave ederek 2-2 buçuk saat hafif ateşte pişirdikten sonra indirin. Defne yapraklarını çıkarıp atın. Servis tabağına alın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: ET YEMEKLERİ
Kuzu Kapama (Elazığ)
1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Tuz, karabiber
Hamur için:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Tuz
1. Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün.
2. Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı yaprakları ile üzerini kapatın.
3. Güvecin üzerini kapatmak için; un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Tuz, karabiber
Hamur için:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Tuz
1. Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün.
2. Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı yaprakları ile üzerini kapatın.
3. Güvecin üzerini kapatmak için; un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz