KEBAP VE KÖFTELER
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
KEBAP VE KÖFTELER
Terbiyeli Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 Avuç pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı salça
Biraz un
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta
Hazırlanışı
Soğanı soyup, rendeleyin.
Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun.
Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin.
Kabı sallayarak tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın.
Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın.
Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın.
Suda 5 dakika kadar haşlayın.
Köfteleri teker teker alıp, pişrin.
Salçayı ezerek ilave edin.
Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın.
İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın.
Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün.
Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın.
Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz.
Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
NOT : Dilerseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
Malzemeler
500 gr kıyma
1 Avuç pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı salça
Biraz un
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta
Hazırlanışı
Soğanı soyup, rendeleyin.
Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun.
Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin.
Kabı sallayarak tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın.
Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın.
Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın.
Suda 5 dakika kadar haşlayın.
Köfteleri teker teker alıp, pişrin.
Salçayı ezerek ilave edin.
Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın.
İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın.
Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün.
Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın.
Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz.
Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
NOT : Dilerseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Mercimek Köftesi
Malzemeler
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 adet soğan
• Yarım demet maydanoz
• 3 çorba kaşığı salça
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Mercimeklerin üzerini iki parmak geçecek miktarda su koyup 35 dk kadar kaynatın. Mercimekler iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin. Tavada sıvı yağı ve margarini eritin. Küçük Küçük doğramış olduğunuz soğanları yağda kavurup salçayı ilave edin. Kıyılmış maydanozları ilave edin. Mercimekli bulgurlu karışımın içine salçalı soğanlı sosu boşaltıp iyice karıştırın. Tuzunu ekleyip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra elinizle köfte şekli verip servis tabağına dizin.
Malzemeler
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 1,5 su bardağı ince bulgur
• 1 adet soğan
• Yarım demet maydanoz
• 3 çorba kaşığı salça
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Mercimeklerin üzerini iki parmak geçecek miktarda su koyup 35 dk kadar kaynatın. Mercimekler iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin. Tavada sıvı yağı ve margarini eritin. Küçük Küçük doğramış olduğunuz soğanları yağda kavurup salçayı ilave edin. Kıyılmış maydanozları ilave edin. Mercimekli bulgurlu karışımın içine salçalı soğanlı sosu boşaltıp iyice karıştırın. Tuzunu ekleyip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra elinizle köfte şekli verip servis tabağına dizin.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
KÖFTE
Köfte
Malzemeler
Yarım kg az yağlı kıyma
1 Adet soğan
2 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kimyon
6-7 Sap maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin.
Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin.
İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
Malzemeler
Yarım kg az yağlı kıyma
1 Adet soğan
2 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kimyon
6-7 Sap maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin.
Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin.
İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
1 Kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
4 Çorba kaşığı margarin
3 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet sivribiber
3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin.
Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın.
Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın.
Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 Kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
4 Çorba kaşığı margarin
3 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet sivribiber
3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin.
Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın.
Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın.
Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Orman Kebabı
Malzemeler
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
Hazırlanışı
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
Malzemeler
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
Hazırlanışı
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Bulgurlu Köfte
Malzemeler
Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Malzemeler
Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Alinazik Kebabı I
Malzemeler
5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Alinazik Kebabı II
Malzemeler
1 kg patlıcan
500 gr süzme yoğurt
400 gr dana kıyma
2 Adet yumurta sarısı
3 Adet sivribiber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
2-3 Diş sarımsak
Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
İnce doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın.
Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın.
Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Tepsideki Patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin.
İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün.
Yemeği servis tabağına alın.
Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
1 kg patlıcan
500 gr süzme yoğurt
400 gr dana kıyma
2 Adet yumurta sarısı
3 Adet sivribiber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
2-3 Diş sarımsak
Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
İnce doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın.
Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın.
Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Tepsideki Patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin.
İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün.
Yemeği servis tabağına alın.
Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Nohutlu Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
250 gr yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
2 limon suyu
½ su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tuzot
Karabiber, kimyon
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
250 gr yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
2 limon suyu
½ su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tuzot
Karabiber, kimyon
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Tuzot, karabiber, kimyon, yumurta, biber salçası ve unu ilave ederek iyice yoğurun. Kıymayı da katarak yoğurmaya devam edin. Cevizden küçük parçalara bölüp yuvarlayın. Diğer yanda ince kıyılmış soğanı 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Kaynayınca köfteleri atın. 10 dakika kaynatıp limon suyu ve naneyi ilave edin. Sıcak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Mantar Kebabı Tarifi
Malzemeler
300 gr. mantar
2 yemek kaşığı rende kaşar
2 patlıcan
2 yemek kaşığı galeta unu
3 soğan
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarmısak
1 limon
2 biber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 sosis
Yapılışı
Patlıcanları şeritli kesip ikiye bölün, içini çıkartın. Acısını aldıktan sonra yağda biraz çevirin. Tereyağında kesilmiş soğan, mantar, biber ve sarmısakları soteleyin. En son kıyılmış sosis ve salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve galeta ununu ilave ederek karışımı patlıcanlara doldurun. Kaşar rendesi serpip, orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler
300 gr. mantar
2 yemek kaşığı rende kaşar
2 patlıcan
2 yemek kaşığı galeta unu
3 soğan
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarmısak
1 limon
2 biber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 sosis
Yapılışı
Patlıcanları şeritli kesip ikiye bölün, içini çıkartın. Acısını aldıktan sonra yağda biraz çevirin. Tereyağında kesilmiş soğan, mantar, biber ve sarmısakları soteleyin. En son kıyılmış sosis ve salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve galeta ununu ilave ederek karışımı patlıcanlara doldurun. Kaşar rendesi serpip, orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirin.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Kadınbudu Köfte Tarifi
Malzemeler
yarım kilo yağsız kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
3 yumurta
maydanoz, tuz, karabiber
1 kutu bezelye
Yapılışı
Kıymanın yarısı, bir kaşık margarinde suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Hafif ılınınca, haşlanmış pirinç de ilave edilir, yoğrulur. Kalan diğer kıyma ve bütün malzemeler ilave edilerek iki yumurta kırılır. Tekrar iyice yoğrulduktan sonra bir saat kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, önce yuvarlak, sonra oval şekli verilerek yumurtaya bulanır, kızgın yağda kızartılır. Haşlanmış yarım kutu bezelye ile süslenerek servis yapılır.
Malzemeler
yarım kilo yağsız kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
3 yumurta
maydanoz, tuz, karabiber
1 kutu bezelye
Yapılışı
Kıymanın yarısı, bir kaşık margarinde suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Hafif ılınınca, haşlanmış pirinç de ilave edilir, yoğrulur. Kalan diğer kıyma ve bütün malzemeler ilave edilerek iki yumurta kırılır. Tekrar iyice yoğrulduktan sonra bir saat kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, önce yuvarlak, sonra oval şekli verilerek yumurtaya bulanır, kızgın yağda kızartılır. Haşlanmış yarım kutu bezelye ile süslenerek servis yapılır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Dalyan Köfte Tarifi
Malzemeler
750 gr. dana kıyma
1 adet bayat ekmek içi
2 adet soğan
4 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydonoz
2 adet haşlanmış havuç
1 çay kaşığı tuz,kimyon
SOSU İÇİN: 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 çorba kaşığı tereyağ, 3 su bardağı su, 1 adet et suyu tablet.
Yapılışı
Kıyma, ekmek içi,kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kap içinde iyice yoğrulur. Köfteyi folyo kağıdı yardımıyla rulo şeklinde sarın. Köfteyi 2 ye bölün. alttaki köfte hamurunun i ortasına haşlanmış yumurta ve havucu koyup üzerini parmaklarınız yardımıyla kapatın. Köfteyi folyoya sararak fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda 25-30 dk. pişirin. Unu margarinle kavurup içine domates salçası ve et suyunu ekleyin. Köfteler pişince dilimleyip üzerlerine sos döküp servis yapın.
Malzemeler
750 gr. dana kıyma
1 adet bayat ekmek içi
2 adet soğan
4 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydonoz
2 adet haşlanmış havuç
1 çay kaşığı tuz,kimyon
SOSU İÇİN: 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 çorba kaşığı tereyağ, 3 su bardağı su, 1 adet et suyu tablet.
Yapılışı
Kıyma, ekmek içi,kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kap içinde iyice yoğrulur. Köfteyi folyo kağıdı yardımıyla rulo şeklinde sarın. Köfteyi 2 ye bölün. alttaki köfte hamurunun i ortasına haşlanmış yumurta ve havucu koyup üzerini parmaklarınız yardımıyla kapatın. Köfteyi folyoya sararak fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda 25-30 dk. pişirin. Unu margarinle kavurup içine domates salçası ve et suyunu ekleyin. Köfteler pişince dilimleyip üzerlerine sos döküp servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Analı Kızlı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı tereyağı
3 patates
2 çay kaşığı karabiber nane, tuz
1 yumurta
1 çay bardağı un
2 çay kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kıyma
1 soğan
Yapılışı
Bulgurla üzerine ilave ettiğiniz 1 su bardağı sıcak suyu 20 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.
Patatesleri haşlayıp bulgurun üzerine rendeleyin. Undan iki kaşık ayırıp kalanını serpiştirin. Yumurta, tuz, 1 çay kaşığı biber salçası ve karabiberle yoğurun.
2 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp doğradığınız soğanlarla kavurun. Kıyma, karabiber, tuz ilave edip 5 dakika daha kavurun. 20 dakika bekletin.
Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. İşaret parmağıyla içini oyup aldığı kadar kıymalı içten ilave edin. Kapatıp yuvarlayın. Köfte harcının bir kısmını ise içi boş olarak fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
Bir tencerede kalan 2 kaşık tereyağını eritip ayırdığınız iki kaşık unu 5 dakika kavurun. Daha sonra içine 5 bardağı su, kalan 1 çay kaşığı biber salçasını, nohut, tuz ve hazırladığınız köfteleri ilave edin. 15 dakika pişirip üzerine nane serperek servis yapın.
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı tereyağı
3 patates
2 çay kaşığı karabiber nane, tuz
1 yumurta
1 çay bardağı un
2 çay kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kıyma
1 soğan
Yapılışı
Bulgurla üzerine ilave ettiğiniz 1 su bardağı sıcak suyu 20 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.
Patatesleri haşlayıp bulgurun üzerine rendeleyin. Undan iki kaşık ayırıp kalanını serpiştirin. Yumurta, tuz, 1 çay kaşığı biber salçası ve karabiberle yoğurun.
2 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp doğradığınız soğanlarla kavurun. Kıyma, karabiber, tuz ilave edip 5 dakika daha kavurun. 20 dakika bekletin.
Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. İşaret parmağıyla içini oyup aldığı kadar kıymalı içten ilave edin. Kapatıp yuvarlayın. Köfte harcının bir kısmını ise içi boş olarak fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
Bir tencerede kalan 2 kaşık tereyağını eritip ayırdığınız iki kaşık unu 5 dakika kavurun. Daha sonra içine 5 bardağı su, kalan 1 çay kaşığı biber salçasını, nohut, tuz ve hazırladığınız köfteleri ilave edin. 15 dakika pişirip üzerine nane serperek servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
3-4 yemek kaşığı un
250 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sirke
6-7 dal maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
3-4 yemek kaşığı un
250 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sirke
6-7 dal maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Harput Köftesi (Elazığ)
500 gr az yağlı kıyma
Yarım su bardağı köftelik ince bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kırmızı tozbiber
1. Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Geniş bir kaba alıp 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ovun. Kıymayı azar azar ilave edip yoğurun. Bulguru ekleyip 7-8 dakika daha yoğurun. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
2. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yuvarlayıp ortasını iki taraftan bastırarak çukurlaştırın. Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında köfteyi çevirerek kenarlarını düzeltin.
3. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp kalan salçaları ezin. Suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya köfteleri yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
HARPUT KÖFTESI
MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
500 gr az yağlı kıyma
Yarım su bardağı köftelik ince bulgur
2 soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kırmızı tozbiber
1. Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Geniş bir kaba alıp 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ovun. Kıymayı azar azar ilave edip yoğurun. Bulguru ekleyip 7-8 dakika daha yoğurun. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
2. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yuvarlayıp ortasını iki taraftan bastırarak çukurlaştırın. Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında köfteyi çevirerek kenarlarını düzeltin.
3. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp kalan salçaları ezin. Suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya köfteleri yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
HARPUT KÖFTESI
MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
TİRİTLİ KÖFTE (Malatya)
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
100 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Hamur için:
1 çay bardağı ince bulgur
50 gram çok çekilmiş kıyma
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz ve karabiber
öncelikle bir gece öncesinden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp, ıslatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın. 1 tadı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip, etleri bu yağda karıştırarak soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Bir miktar su ilave edip, kısık ateşte iyice pişirin. Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Hamur için; 1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın. Su ilave edip, yoğurun. Tuzunu ekleyin. Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın. Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp, çevirerek kavurun. İçine bir tutam tuz ve karabiber katın. Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun. Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp, beraberce kavurun. İçine, ikiye ya da dörde bölünmüş cevizler ilave edin. Yağın donması içi bekletin. Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın. İçini hazırlayıp, donmaya bıraktığınız et ile doldurun. Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın. Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yemeğe ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
100 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Hamur için:
1 çay bardağı ince bulgur
50 gram çok çekilmiş kıyma
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz ve karabiber
öncelikle bir gece öncesinden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp, ıslatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın. 1 tadı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip, etleri bu yağda karıştırarak soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Bir miktar su ilave edip, kısık ateşte iyice pişirin. Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Hamur için; 1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın. Su ilave edip, yoğurun. Tuzunu ekleyin. Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın. Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp, çevirerek kavurun. İçine bir tutam tuz ve karabiber katın. Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun. Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp, beraberce kavurun. İçine, ikiye ya da dörde bölünmüş cevizler ilave edin. Yağın donması içi bekletin. Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın. İçini hazırlayıp, donmaya bıraktığınız et ile doldurun. Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın. Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yemeğe ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: KEBAP VE KÖFTELER
Yav sitenin mıtfağı buramış,Hele görisin heç habar veriler mi burda yeyip içiler bize habar vermiler.
FARUK 23- Hudut Kartalı
- Mesaj Sayısı : 731
Kayıt tarihi : 03/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz