SEBZE YEMEKLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
SEBZE YEMEKLERİ
Etli Taze Bamya
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Kış Türlüsü
Malzemeler
1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun.
Yıkayıp soyduğumuz kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük doğrayınız.
Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun.
Yıkayıp soyduğumuz kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük doğrayınız.
Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Patlıcan Tava
Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
1 Tatlı kaşığı salça
1 Çorba kaşığı margarin
2 Adet patlıcan
2 Sivribiber
2 Adet domates
5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
200 gr kuşbaşı eti ara sıra karıştırarak kavurun.
Etler suyunu çekince 1 çorba kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin.
Üzerine küp küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş 2 adet patlıcanı ekleyin.
2 adet domates ve 2 adet sivribiberi küp küp doğrayın.
Sarımsağı yemeklik doğrayıp, tencereye ekleyin.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber serpip, servis yapın.
Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
1 Tatlı kaşığı salça
1 Çorba kaşığı margarin
2 Adet patlıcan
2 Sivribiber
2 Adet domates
5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
200 gr kuşbaşı eti ara sıra karıştırarak kavurun.
Etler suyunu çekince 1 çorba kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin.
Üzerine küp küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş 2 adet patlıcanı ekleyin.
2 adet domates ve 2 adet sivribiberi küp küp doğrayın.
Sarımsağı yemeklik doğrayıp, tencereye ekleyin.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber serpip, servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Patlıcan Beğendi
Malzemeler
1 Kilo patlıcan
1 Adet limon suyu
1 Kahve fincanı un
3 yemek kaşığı margarin
1.5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişirin.
Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin.
1 Kahve unla, 3 yemek kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.
Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katın.
1.5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın.
5-10 Dakika pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
Izgara etlerle birlikte servis yapın.
Malzemeler
1 Kilo patlıcan
1 Adet limon suyu
1 Kahve fincanı un
3 yemek kaşığı margarin
1.5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişirin.
Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin.
1 Kahve unla, 3 yemek kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.
Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katın.
1.5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın.
5-10 Dakika pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
Izgara etlerle birlikte servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Sirkeli Közlenmiş Biber
Malzemeler
6 Adet iri salçalık kırmızı biber
6-7 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sirke
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz, kekik
Hazırlanışı
Biberleri fırın ızgarasında veya ateşte közleyin.
Soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.
Uzun şeritler halinde kesip, derin bir kaseye alın.
Zeytinyağı, tuz ve kekiği karıştırıp biberlerin üzerine gezdirin.
Kıyılmış sarımsakları ilave edip, biraz karıştırın.
20-25 dakika bekletip, servis yapın.
NOT : Sirkeli közlenmiş biberi küçük bir kavanoza yerleştirip, kapağını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler
6 Adet iri salçalık kırmızı biber
6-7 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sirke
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz, kekik
Hazırlanışı
Biberleri fırın ızgarasında veya ateşte közleyin.
Soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.
Uzun şeritler halinde kesip, derin bir kaseye alın.
Zeytinyağı, tuz ve kekiği karıştırıp biberlerin üzerine gezdirin.
Kıyılmış sarımsakları ilave edip, biraz karıştırın.
20-25 dakika bekletip, servis yapın.
NOT : Sirkeli közlenmiş biberi küçük bir kavanoza yerleştirip, kapağını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Etli Taze Bamya
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Etli Kuru Fasulye
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet soğan
1-2 Adet kırmızı ve yeşil siviri biber
3 Adet domates veya
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.
5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin.
Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın.
Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet soğan
1-2 Adet kırmızı ve yeşil siviri biber
3 Adet domates veya
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.
5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin.
Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın.
Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Etli Bürüksel Lahanası
Malzemeler
2 Adet orta boy soğan
Yarım su barağı sıvıyağ
2 Adet orta boy domates
Yarım paket bürüksel lahanası
250 gr haşlanmış parça et
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 Adet orta boy dolmalık biber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvıyağda sarartın.
Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
1 Dakika kavurup, bürüksel lahanasını ekleyin.
Bu şekilde birkaç dakika soteleyin.
Haşlanmış parça eti ekleyip, karıştırın.
Ardından haşlanmış nohutları ekleyin ve dolmalık biberleri de küçük küçük doğrayıp ekleyin.
Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
2 Adet orta boy soğan
Yarım su barağı sıvıyağ
2 Adet orta boy domates
Yarım paket bürüksel lahanası
250 gr haşlanmış parça et
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 Adet orta boy dolmalık biber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvıyağda sarartın.
Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
1 Dakika kavurup, bürüksel lahanasını ekleyin.
Bu şekilde birkaç dakika soteleyin.
Haşlanmış parça eti ekleyip, karıştırın.
Ardından haşlanmış nohutları ekleyin ve dolmalık biberleri de küçük küçük doğrayıp ekleyin.
Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Ispanaklı Yumurta
Malzemeler
6 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı margarin
Yarın kilo ıspanak
1 Adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp bol suda güzelce yıkayın.
İnce ince kıydığınız ıspanakların, sularını sıkarak süzüp bir kenara bırakın.
Soğanı doğrayıp, bir tencerede margarini eritin ve soğan pembeleşene dek kavurun.
Ispanakları, tuz ve karabiberi pembeleşen soğana ilave edin.
Karıştırarak suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
Sonra bu karışımı geniş bir tavaya güzelce yerleştirin.
Yumurta sarısına göre yuvalar açın ve yumurtaları kırın.
Orta ateşte yumurtanın akları pişene kadar tutun.
Karabiber gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
6 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı margarin
Yarın kilo ıspanak
1 Adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp bol suda güzelce yıkayın.
İnce ince kıydığınız ıspanakların, sularını sıkarak süzüp bir kenara bırakın.
Soğanı doğrayıp, bir tencerede margarini eritin ve soğan pembeleşene dek kavurun.
Ispanakları, tuz ve karabiberi pembeleşen soğana ilave edin.
Karıştırarak suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
Sonra bu karışımı geniş bir tavaya güzelce yerleştirin.
Yumurta sarısına göre yuvalar açın ve yumurtaları kırın.
Orta ateşte yumurtanın akları pişene kadar tutun.
Karabiber gezdirerek servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Enginar
MALZEMELER
6 adet çanaklı enginar
kaşar peyniri rendesi
1/2 kg yağsız kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
soğan
et suyu
dereotu
limon suyu
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin. İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin. İki fincan et suyu katıp, üstlerini, dereotu ve kaşar rendesi ile kanştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin.
MALZEMELER
6 adet çanaklı enginar
kaşar peyniri rendesi
1/2 kg yağsız kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
soğan
et suyu
dereotu
limon suyu
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin. İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin. İki fincan et suyu katıp, üstlerini, dereotu ve kaşar rendesi ile kanştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Köpoğlu
MALZEMELER
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.
MALZEMELER
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Mısır unlu patlıcan kızartma
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
Sarımsak
Tuz
Mısır unu
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar haşlanıp, süzülür. Sarımsak dövülür tuz eklenip mısır unu ilave edilerek az yağda kızartılır.
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
Sarımsak
Tuz
Mısır unu
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar haşlanıp, süzülür. Sarımsak dövülür tuz eklenip mısır unu ilave edilerek az yağda kızartılır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Zeytinyağlı Yer Elması
MALZEMELER
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
MALZEMELER
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Semizotu Yemeği Tarifi
Malzemeler
1 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 su bardağı su
1 bağ semizotu
Yapılışı
Semizotunu ayıklayın ve bol suda yıkayın, 2 cm. uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun, soğanı ay şeklinde doğrayın, pembeleştirin, bir baş sarımsağı soyun ve kıymadan diş diş ekleyin, domatesi ilave edin, 1 dakika çevirin, tuzla şekeri ekleyin, semizotunu atın ve karıştırın. Pirinci, suyu ilave edin, bir taşım kaynatın, altını kısın, 15 dakika pişirin. Zevkinize göre, sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya limonla servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 baş sarımsak
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 su bardağı su
1 bağ semizotu
Yapılışı
Semizotunu ayıklayın ve bol suda yıkayın, 2 cm. uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun, soğanı ay şeklinde doğrayın, pembeleştirin, bir baş sarımsağı soyun ve kıymadan diş diş ekleyin, domatesi ilave edin, 1 dakika çevirin, tuzla şekeri ekleyin, semizotunu atın ve karıştırın. Pirinci, suyu ilave edin, bir taşım kaynatın, altını kısın, 15 dakika pişirin. Zevkinize göre, sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya limonla servis yapabilirsiniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Kara Lahana Yemeği Tarifi
Malzemeler
2 demet kara lahana
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tepeleme nebati yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 orta boy kıyılmış kuru soğan
Pul acı biber, karabiber, tuz
1 çay bardağı pirinç
Yapılışı
Lahanaların sapları ayrı, yaprakları ayrı incecik kıyılır. Kaynayan suda önce saplar 5 dakika haşlanır ve yapraklarda eklenerek 1 dakika daha kaynayınca suyu süzülür. Kenarda yağlarla soğanlar pembeleştirilip kıyma, salça ve baharatlarla kavrulur. Süzülen lahanalar eklenerek iyice harmanlanır. Üzerine çıkacak kadar kaynar su konulur, üzerine pirinç serpilip pişmeye bırakılır. Ağır ateşte pişen yemeğimiz olabildiğince acı olsun.
Malzemeler
2 demet kara lahana
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tepeleme nebati yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 orta boy kıyılmış kuru soğan
Pul acı biber, karabiber, tuz
1 çay bardağı pirinç
Yapılışı
Lahanaların sapları ayrı, yaprakları ayrı incecik kıyılır. Kaynayan suda önce saplar 5 dakika haşlanır ve yapraklarda eklenerek 1 dakika daha kaynayınca suyu süzülür. Kenarda yağlarla soğanlar pembeleştirilip kıyma, salça ve baharatlarla kavrulur. Süzülen lahanalar eklenerek iyice harmanlanır. Üzerine çıkacak kadar kaynar su konulur, üzerine pirinç serpilip pişmeye bırakılır. Ağır ateşte pişen yemeğimiz olabildiğince acı olsun.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
İmam Bayıldı Tarifi
Malzemeler
2 tane soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
750 gr patlıcan
10 tane sarımsak
Tuz
2 tane domates
Yapılışı
Patlıcanları soyunuz, yıkayınız.Ortalarından yarınız.Bir tepsiye yada yayvan tencereye yayınız. Diğer tarafta soğanları ayıklayıp, halka halka doğrayınız.Tuzla ovunuz.Sarımsakları soyup ilave ediniz.Bu harcı yardığınız patlıcanlara doldurunuz.Üzerine domates rendesi ve zeytinyağı koyunuz.Üstüne çıkana kadar su ilave ediniz.Kapağını örtünüz.Orta sıcaklıkta pişiriniz.Bu şekilde imam bayıldı çok hafif olur. İsterseniz patlıcanları kızartıp,aynı şekilde yapabilirsiniz.
Malzemeler
2 tane soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
750 gr patlıcan
10 tane sarımsak
Tuz
2 tane domates
Yapılışı
Patlıcanları soyunuz, yıkayınız.Ortalarından yarınız.Bir tepsiye yada yayvan tencereye yayınız. Diğer tarafta soğanları ayıklayıp, halka halka doğrayınız.Tuzla ovunuz.Sarımsakları soyup ilave ediniz.Bu harcı yardığınız patlıcanlara doldurunuz.Üzerine domates rendesi ve zeytinyağı koyunuz.Üstüne çıkana kadar su ilave ediniz.Kapağını örtünüz.Orta sıcaklıkta pişiriniz.Bu şekilde imam bayıldı çok hafif olur. İsterseniz patlıcanları kızartıp,aynı şekilde yapabilirsiniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Kabak Musakka Tarifi
Malzemeler
1 kilo kabak
tuz, kırmızı biber
3 kaşık yağ
3 adet soğan
250 gram kıyma
3 adet domates
2 bardak etsuyu (varsa)
1 demet dereotu
1 demet nane
Yapılışı
Bir tencereye yağ konur, küçük doğranmış soğanlar bu yağda 7-8 dakika kavrulur. İçine kıyma katılır, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Sonra içine küçük parçalara ayrılmış domates ilave edilir. Beş dakika pişirilir. Sonra küçük parçalara ayrılmış kabak, tencereye konur. Kabakların rengi dönene kadar karıştırılrak pişirilir. Rengi dönünce evvela kırmızı biber, sonra tuz, sonra 2 bardak su veya etsuyu ilave edilir. Ve kapağını kapayıp bir saat pişirilir. İnmesine yakın doğranmış bir demet dereotu ilave edilir.
Malzemeler
1 kilo kabak
tuz, kırmızı biber
3 kaşık yağ
3 adet soğan
250 gram kıyma
3 adet domates
2 bardak etsuyu (varsa)
1 demet dereotu
1 demet nane
Yapılışı
Bir tencereye yağ konur, küçük doğranmış soğanlar bu yağda 7-8 dakika kavrulur. İçine kıyma katılır, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Sonra içine küçük parçalara ayrılmış domates ilave edilir. Beş dakika pişirilir. Sonra küçük parçalara ayrılmış kabak, tencereye konur. Kabakların rengi dönene kadar karıştırılrak pişirilir. Rengi dönünce evvela kırmızı biber, sonra tuz, sonra 2 bardak su veya etsuyu ilave edilir. Ve kapağını kapayıp bir saat pişirilir. İnmesine yakın doğranmış bir demet dereotu ilave edilir.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Kolay Kumpir Tarifi
Malzemeler
1 kg patates
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
½ kutu krema
karabiber
1 adet kırmızı biber
mayonez
1 adet sosis
ketçap
1 kase mısır
1 kase konserve bezelye
½ kangal sucuk
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın.
Malzemeler
1 kg patates
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
½ kutu krema
karabiber
1 adet kırmızı biber
mayonez
1 adet sosis
ketçap
1 kase mısır
1 kase konserve bezelye
½ kangal sucuk
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Mantar Sote Tarifi
Malzemeler
250-300 gr. mantar
1 adet soğan
2-3 adet sivribiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, nane
3-4 dilim kaşar peyniri
Yapılışı
Mantarlar sudan geçirilip haşlanır. Küçük doğranır. Soğan ince ince doğrayıp, bir tavada yağla biraz çevirilir. Üzerine doğranmış biber ve kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri katıp, biraz daha kavrulur. Ardından mantar, tuz karabiber ve nane katılarak 10 dk pişirilir, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar dilimleri dizilip, fırına sürülür. Kaşar eriyip biraz kızarınca fırından alınır.
Malzemeler
250-300 gr. mantar
1 adet soğan
2-3 adet sivribiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, nane
3-4 dilim kaşar peyniri
Yapılışı
Mantarlar sudan geçirilip haşlanır. Küçük doğranır. Soğan ince ince doğrayıp, bir tavada yağla biraz çevirilir. Üzerine doğranmış biber ve kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri katıp, biraz daha kavrulur. Ardından mantar, tuz karabiber ve nane katılarak 10 dk pişirilir, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar dilimleri dizilip, fırına sürülür. Kaşar eriyip biraz kızarınca fırından alınır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SEBZE YEMEKLERİ
Pirpirimaşı (Elazığ)
1 demet pirpirim (semizotu)
1 çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı börülce fasulyesi
1 soğan
Yarım çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
1. Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.
2. Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
1 demet pirpirim (semizotu)
1 çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı börülce fasulyesi
1 soğan
Yarım çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
1. Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.
2. Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz