YUMURTA YEMEKLERİ
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
YUMURTA YEMEKLERİ
Menemen
Malzemeler
8 Adet yumurta
2 Adet sivri biber
3 Adet domates
2 Tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
Margarini bir tavada eritin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar halinde doğrayın ve yağda çevirin. Kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri katın.
Ara sıra karıştırarak, suyunu hafif çekene kadar 7-8 dakika pişirin.
Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber serpin.
Tavaya katarak sürekli karıştırın.
Çok fazla pişip kurumamasına özen göstererek servis yapın.
Malzemeler
8 Adet yumurta
2 Adet sivri biber
3 Adet domates
2 Tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
Margarini bir tavada eritin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar halinde doğrayın ve yağda çevirin. Kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri katın.
Ara sıra karıştırarak, suyunu hafif çekene kadar 7-8 dakika pişirin.
Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber serpin.
Tavaya katarak sürekli karıştırın.
Çok fazla pişip kurumamasına özen göstererek servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Peynirli Omlet
Malzemeler
200 gr. beyaz peynir veya kaşar peyiri
8 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
3-4 Yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz karıştırın.
Rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp biraz daha karıştırın.
20-25 Santim çapında bir tavanın içine birer kaşık yağ koyup, kızdırın.
Yumurtalı karışımı 3-4 kısma ayırarak tavaya bosaltın.
Önce çatalla hafifçe karıştırın; altı pembeleşmeye başlayınca arada tavayı sallayın.
Her iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarıp, servis yapın.
Malzemeler
200 gr. beyaz peynir veya kaşar peyiri
8 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
3-4 Yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz karıştırın.
Rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp biraz daha karıştırın.
20-25 Santim çapında bir tavanın içine birer kaşık yağ koyup, kızdırın.
Yumurtalı karışımı 3-4 kısma ayırarak tavaya bosaltın.
Önce çatalla hafifçe karıştırın; altı pembeleşmeye başlayınca arada tavayı sallayın.
Her iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarıp, servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Ispanaklı Yumurta
Malzemeler
500 gr. ıspanak
2 Adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayılayıp, yıkayın.
Üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın.
Suyunu süzüp, ince ince kıyın.
Soğanları irice rendeleyin.
Yağ ve 1 kahve fincanı su katarak 5-10 dakika kavurun.
Kıyılmış ıspanakları katıp, arasıra suyunu çektirin.
Sonra dibi düz bir kalıba alıp, açtığınız yuvalara yumurtaları kırın.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzeri kapalı olarak 4-5 dakika pişirin ve servis yapın.
Malzemeler
500 gr. ıspanak
2 Adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayılayıp, yıkayın.
Üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın.
Suyunu süzüp, ince ince kıyın.
Soğanları irice rendeleyin.
Yağ ve 1 kahve fincanı su katarak 5-10 dakika kavurun.
Kıyılmış ıspanakları katıp, arasıra suyunu çektirin.
Sonra dibi düz bir kalıba alıp, açtığınız yuvalara yumurtaları kırın.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzeri kapalı olarak 4-5 dakika pişirin ve servis yapın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Yumurtalı Ekmek
Malzemeler
4 adet kızarmış tost ekmeği
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ
Yeteri kadar tuz,karabiber,nane
Hazırlanışı
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup,delmeden çıkarınız.
Bir tava içerisine katı yağı koyup eritiniz.
Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek şekilde tavaya kouyp kızartınız.
Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz.
Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız.
Tavanın üzerini kapatıp,beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz.
Sarılar hafif sertleşince ateşten alınız.
Tuzunu,karabiberini,nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
Malzemeler
4 adet kızarmış tost ekmeği
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ
Yeteri kadar tuz,karabiber,nane
Hazırlanışı
Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup,delmeden çıkarınız.
Bir tava içerisine katı yağı koyup eritiniz.
Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek şekilde tavaya kouyp kızartınız.
Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz.
Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız.
Tavanın üzerini kapatıp,beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz.
Sarılar hafif sertleşince ateşten alınız.
Tuzunu,karabiberini,nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Babalar Günü omleti
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
2 domates
2 sivribiber
150 gr kaşarpeyniri
2 sosis
4 yumurta
25 gr margarin
Tuz
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin. Sosisleri dilimleyin. Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın.
Margarini omlet tavasında eritin
Biberleri ekleyip soteleyin. Domatesi ilave edip tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sosisleri ekleyip tavanın kapağını kapatın ve 5 dakika kadar pişirin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpip eriyene kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
2 domates
2 sivribiber
150 gr kaşarpeyniri
2 sosis
4 yumurta
25 gr margarin
Tuz
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin. Sosisleri dilimleyin. Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın.
Margarini omlet tavasında eritin
Biberleri ekleyip soteleyin. Domatesi ilave edip tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sosisleri ekleyip tavanın kapağını kapatın ve 5 dakika kadar pişirin.
Çırpılmış yumurtaları tavaya ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpip eriyene kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
ece2323- Moderatör
- Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Malzemeler
1 paket köftelik bulgur
4 adet yeşil biber
500 gr. domates salçası
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet limon
2 çorba kaşığı nane
200 gram margarin
1/2 demet maydanoz
4-5 parça buz
6 adet yeşil soğan
2 çay kaşığı tuz
Yarım göbek marul
Tarif Bilgileri
Kategori: Yumurtalılar
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Öncelikle köftelik bulguru ayıklayıp, yıkayın. Sonra geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 500 gramlık salçanın yarısını, pul biberi, 2 çorba kaşığı nane ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Tepsinin içinde bu karışımı avucunuzla ezin. Karışımı yarım saat boyunca yoğurun. Bulgurun şişmemesi ve kendiliğinden yumuşaması için yoğururken 4-5 parça buz yerleştirerek ovun. 15 dakika bu işlemi yaptıktan sonra, salçanın öbür yarısını da karışıma ekleyin. 15 dakika bu şekilde yoğurma işlemini sürdürün. Yoğurduğunuz karışımı tepsiye yayın. Elinizle karışımı kaldırıdığınızda tepsi kalkıyorsa, yoğurmayı bırakın. Maydanoz, yeşil biber ve marulu doğrayıp bulgurlu karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Bir yandan margarini ateşte eritin ve üzerine yumurtaları kırın. Sonra karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yağda yumurtayı bulgurlu karışımın üzerine dökün.
1 paket köftelik bulgur
4 adet yeşil biber
500 gr. domates salçası
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet limon
2 çorba kaşığı nane
200 gram margarin
1/2 demet maydanoz
4-5 parça buz
6 adet yeşil soğan
2 çay kaşığı tuz
Yarım göbek marul
Tarif Bilgileri
Kategori: Yumurtalılar
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Öncelikle köftelik bulguru ayıklayıp, yıkayın. Sonra geniş bir tepsiye koyun. Üzerine 500 gramlık salçanın yarısını, pul biberi, 2 çorba kaşığı nane ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Tepsinin içinde bu karışımı avucunuzla ezin. Karışımı yarım saat boyunca yoğurun. Bulgurun şişmemesi ve kendiliğinden yumuşaması için yoğururken 4-5 parça buz yerleştirerek ovun. 15 dakika bu işlemi yaptıktan sonra, salçanın öbür yarısını da karışıma ekleyin. 15 dakika bu şekilde yoğurma işlemini sürdürün. Yoğurduğunuz karışımı tepsiye yayın. Elinizle karışımı kaldırıdığınızda tepsi kalkıyorsa, yoğurmayı bırakın. Maydanoz, yeşil biber ve marulu doğrayıp bulgurlu karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Bir yandan margarini ateşte eritin ve üzerine yumurtaları kırın. Sonra karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yağda yumurtayı bulgurlu karışımın üzerine dökün.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Yumurtalı fasülye Tarifi
Malzemeler
yarım kilo taze fasülye
bir adet orta boy soğan
bir çay bardağı sıvıyağ
üç adet yumurta
bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Fasülyeler yıkanıp kırıldıktan sonra haşlanması için az suya koyup kaynatılır.Pişince suyu süzülür.
Soğanlar sıvıyağında kavrulup tuz fasülyeler,karabiber de katılarak on dakika kavrulması için beklenir.yumurtalar da içine kırılarak,isteğe göre karıştırıp yada yumurtalar
dağıtılmadan pişirilir.
Malzemeler
yarım kilo taze fasülye
bir adet orta boy soğan
bir çay bardağı sıvıyağ
üç adet yumurta
bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Fasülyeler yıkanıp kırıldıktan sonra haşlanması için az suya koyup kaynatılır.Pişince suyu süzülür.
Soğanlar sıvıyağında kavrulup tuz fasülyeler,karabiber de katılarak on dakika kavrulması için beklenir.yumurtalar da içine kırılarak,isteğe göre karıştırıp yada yumurtalar
dağıtılmadan pişirilir.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Cılbır Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı
1 tencereye 2 su bardağı su konulur. Su kaynatılır, suya yumurtalar kırılır ve haşlanılmaya bırakılır içine tuz ilave edilir. Haşlanan yumurtalar süzgeç yardımı ile tencereden çıkartılarak bir tabağa alınır. Büyük bir tas içinde yoğurt çırpılır. Yoğurdun üzerine haşlanan yumurtalar konulur. Zeytinyağı kızdırılır içerisine karabiber, pul biber ilave edilir. Elde edilen karışım yumurtaların üzerine dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı
1 tencereye 2 su bardağı su konulur. Su kaynatılır, suya yumurtalar kırılır ve haşlanılmaya bırakılır içine tuz ilave edilir. Haşlanan yumurtalar süzgeç yardımı ile tencereden çıkartılarak bir tabağa alınır. Büyük bir tas içinde yoğurt çırpılır. Yoğurdun üzerine haşlanan yumurtalar konulur. Zeytinyağı kızdırılır içerisine karabiber, pul biber ilave edilir. Elde edilen karışım yumurtaların üzerine dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: YUMURTA YEMEKLERİ
Yumurta Köftesi Tarifi
Malzemeler
2 dilim bayat ekmek
12 yumurta
2 kere çekilmiş 1 kg kıyma
1 bardak un
6 kaşık yağ
Tuz, biber
Galeta tozu
Yapılışı
Kıymanın içine 2 yumurta, ısıtılmış ekmek içi, tuz ve biber koyarak iyice yoğurun.Geri kalan yumurtaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Yoğurulmuş kıymayı ve 8 parçaya ayırın ve biir parmak kalınlığında açın. Ortasına biber ve yumurta koyup iyice kapatın. Önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırın. Kızgın yağda kızarttıktan sonra bir tabakta etrafı salata, domates ve salatalık turşusu gibi şeylerle süsleyip sofraya getirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
2 dilim bayat ekmek
12 yumurta
2 kere çekilmiş 1 kg kıyma
1 bardak un
6 kaşık yağ
Tuz, biber
Galeta tozu
Yapılışı
Kıymanın içine 2 yumurta, ısıtılmış ekmek içi, tuz ve biber koyarak iyice yoğurun.Geri kalan yumurtaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Yoğurulmuş kıymayı ve 8 parçaya ayırın ve biir parmak kalınlığında açın. Ortasına biber ve yumurta koyup iyice kapatın. Önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırın. Kızgın yağda kızarttıktan sonra bir tabakta etrafı salata, domates ve salatalık turşusu gibi şeylerle süsleyip sofraya getirin. Afiyet olsun.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz