WWW.ELAZİZ.THE-UP.COM - ELAZIĞLILAR BURADA BULUŞUYOR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SOSLAR TERBİYELER

Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:11 pm

Yoğurtlu Terbiye
Malzemeler

2-3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı un

Hazırlanışı
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın.
Sonra biraz çorbanın suyundan koyup karıştırın.
Kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin ve bir taşım kaynatıp çorbayı ateşten indirin.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty Geri: SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:12 pm

Limonlu Terbiye
Malzemeler

1 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet limon suyu

Hazırlanışı
Yumurta sarısını porselen bir kaseye kırın ve karıştırarak ezin.
İçine 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırın.
Çorbanın suyu ile hafif ılıklaştırıp kaynayan çorbaya katın.
Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alın.
NOT : Yumurtalı karışımı koyduktan sonra çok kaynatmayın, çok kaynatırsanız koyduğunuz karışım kesilebilir.
Çorbanın görüntüsü ve lezzeti bozulabilir.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty Geri: SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:13 pm

Taze Dometes Sosu
Malzemeler

4 çorba kaşığı(80 gr) sadeyağ veya margarin
5 orta boy (750 gr) domates
2 baş orta boy(150 gr) soğan
4 bardak su(veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur.
Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty Geri: SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 12:04 pm

Sirkeli ve Sarmısaklı Terbiye
Malzemeler
Sirke
Sarmısak
NOT : Ne kadar arzu ederseniz.

Hazırlanışı
Sarmısakların kabuklarını soyup, ezin.
Bir kaba arzu ettiğiniz kadar sirke koyun ve ezilmiş sarmısakları ekleyip karıştırın.
Sonra bu karışımı çorbanın içine ilave edip karışrırın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty Geri: SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 12:05 pm

Mayonez Sosu I
Malzemeler

1,5 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber(isteğe bağlı)

Hazırlanışı
İki yumurtanın sarısı büyük,porseln bir kaseye konur,bir tutam tuz vekarabiber serpilir.
Yumurta çırpılırken,zeytinyağiı damla damla akıtılır.
Karışım koyulaşmaya,yumurtanın rengi açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden,birkaç damla limon suyu katılır.
Çırpmaya devam edilir,damla damla zeytinyağı akıtlır ve karışım koyulaştırılır,ara ara limon suyu ilave edilir.
Daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SOSLAR TERBİYELER Empty Geri: SOSLAR TERBİYELER

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 11:36 am

Zeytinyağlı Sarımsak Ezmesi Tarifi


Malzemeler

5-6 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz ve biber
limon suyu
bir yumurta sarısı

Yapılışı

5-6 diş sarımsağı ayıklayıp havanda iyice eziniz. Ezilmişi bir kaseye alıp damla damla zeytinyağı akıtarak tahta kaşıkla çeviriniz. Kıvama gelmeye başlayınca tuz ve biber, limon suyu ilave edip bir düziye çeviriniz. Bir az daha zeytinyağı akıtıp kıvamı yeter derecede olunca bir yumurta sarısı yedirip mayonez gibi renk ve kıvam verdikten sonra sos tabağına koyup servis yapınız.

Not: Bu terbiye tava edilen köftelerle balıklar içindir. Yerken bıçağın ucuyla bolca sürmek suretiyle kullanılır. Mesela ciğer, palamut vesaire gibi tavalarda kullanılır.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz