SOSLAR TERBİYELER
1 sayfadaki 1 sayfası
SOSLAR TERBİYELER
Yoğurtlu Terbiye
Malzemeler
2-3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı un
Hazırlanışı
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın.
Sonra biraz çorbanın suyundan koyup karıştırın.
Kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin ve bir taşım kaynatıp çorbayı ateşten indirin.
Malzemeler
2-3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı un
Hazırlanışı
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın.
Sonra biraz çorbanın suyundan koyup karıştırın.
Kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin ve bir taşım kaynatıp çorbayı ateşten indirin.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SOSLAR TERBİYELER
Limonlu Terbiye
Malzemeler
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Yumurta sarısını porselen bir kaseye kırın ve karıştırarak ezin.
İçine 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırın.
Çorbanın suyu ile hafif ılıklaştırıp kaynayan çorbaya katın.
Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alın.
NOT : Yumurtalı karışımı koyduktan sonra çok kaynatmayın, çok kaynatırsanız koyduğunuz karışım kesilebilir.
Çorbanın görüntüsü ve lezzeti bozulabilir.
Malzemeler
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet limon suyu
Hazırlanışı
Yumurta sarısını porselen bir kaseye kırın ve karıştırarak ezin.
İçine 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırın.
Çorbanın suyu ile hafif ılıklaştırıp kaynayan çorbaya katın.
Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alın.
NOT : Yumurtalı karışımı koyduktan sonra çok kaynatmayın, çok kaynatırsanız koyduğunuz karışım kesilebilir.
Çorbanın görüntüsü ve lezzeti bozulabilir.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SOSLAR TERBİYELER
Taze Dometes Sosu
Malzemeler
4 çorba kaşığı(80 gr) sadeyağ veya margarin
5 orta boy (750 gr) domates
2 baş orta boy(150 gr) soğan
4 bardak su(veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur.
Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır.
Malzemeler
4 çorba kaşığı(80 gr) sadeyağ veya margarin
5 orta boy (750 gr) domates
2 baş orta boy(150 gr) soğan
4 bardak su(veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur.
Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SOSLAR TERBİYELER
Sirkeli ve Sarmısaklı Terbiye
Malzemeler
Sirke
Sarmısak
NOT : Ne kadar arzu ederseniz.
Hazırlanışı
Sarmısakların kabuklarını soyup, ezin.
Bir kaba arzu ettiğiniz kadar sirke koyun ve ezilmiş sarmısakları ekleyip karıştırın.
Sonra bu karışımı çorbanın içine ilave edip karışrırın.
Malzemeler
Sirke
Sarmısak
NOT : Ne kadar arzu ederseniz.
Hazırlanışı
Sarmısakların kabuklarını soyup, ezin.
Bir kaba arzu ettiğiniz kadar sirke koyun ve ezilmiş sarmısakları ekleyip karıştırın.
Sonra bu karışımı çorbanın içine ilave edip karışrırın.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SOSLAR TERBİYELER
Mayonez Sosu I
Malzemeler
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber(isteğe bağlı)
Hazırlanışı
İki yumurtanın sarısı büyük,porseln bir kaseye konur,bir tutam tuz vekarabiber serpilir.
Yumurta çırpılırken,zeytinyağiı damla damla akıtılır.
Karışım koyulaşmaya,yumurtanın rengi açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden,birkaç damla limon suyu katılır.
Çırpmaya devam edilir,damla damla zeytinyağı akıtlır ve karışım koyulaştırılır,ara ara limon suyu ilave edilir.
Daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.
Malzemeler
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber(isteğe bağlı)
Hazırlanışı
İki yumurtanın sarısı büyük,porseln bir kaseye konur,bir tutam tuz vekarabiber serpilir.
Yumurta çırpılırken,zeytinyağiı damla damla akıtılır.
Karışım koyulaşmaya,yumurtanın rengi açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden,birkaç damla limon suyu katılır.
Çırpmaya devam edilir,damla damla zeytinyağı akıtlır ve karışım koyulaştırılır,ara ara limon suyu ilave edilir.
Daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
Geri: SOSLAR TERBİYELER
Zeytinyağlı Sarımsak Ezmesi Tarifi
Malzemeler
5-6 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz ve biber
limon suyu
bir yumurta sarısı
Yapılışı
5-6 diş sarımsağı ayıklayıp havanda iyice eziniz. Ezilmişi bir kaseye alıp damla damla zeytinyağı akıtarak tahta kaşıkla çeviriniz. Kıvama gelmeye başlayınca tuz ve biber, limon suyu ilave edip bir düziye çeviriniz. Bir az daha zeytinyağı akıtıp kıvamı yeter derecede olunca bir yumurta sarısı yedirip mayonez gibi renk ve kıvam verdikten sonra sos tabağına koyup servis yapınız.
Not: Bu terbiye tava edilen köftelerle balıklar içindir. Yerken bıçağın ucuyla bolca sürmek suretiyle kullanılır. Mesela ciğer, palamut vesaire gibi tavalarda kullanılır.
Malzemeler
5-6 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz ve biber
limon suyu
bir yumurta sarısı
Yapılışı
5-6 diş sarımsağı ayıklayıp havanda iyice eziniz. Ezilmişi bir kaseye alıp damla damla zeytinyağı akıtarak tahta kaşıkla çeviriniz. Kıvama gelmeye başlayınca tuz ve biber, limon suyu ilave edip bir düziye çeviriniz. Bir az daha zeytinyağı akıtıp kıvamı yeter derecede olunca bir yumurta sarısı yedirip mayonez gibi renk ve kıvam verdikten sonra sos tabağına koyup servis yapınız.
Not: Bu terbiye tava edilen köftelerle balıklar içindir. Yerken bıçağın ucuyla bolca sürmek suretiyle kullanılır. Mesela ciğer, palamut vesaire gibi tavalarda kullanılır.
yelda- Genel Moderatör
- Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz