WWW.ELAZİZ.THE-UP.COM - ELAZIĞLILAR BURADA BULUŞUYOR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HAMUR İŞLERİ

3 posters

Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:16 pm

Peynirli Börek
Malzemeler

3 Adet yufka
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı su
İçi için :
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine : Susam

Hazırlanışı
Yufkalardan bir tanesini düz bir zemin üzerine yayın.
Zeytinyağı ve suyu iyice çırpın.
Bir kısmı ile yufkanın üzerini ıslatın.
Yufkayı ikiye katlayın.
Sonra 8 adet üçgen parça kesin.
Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.
Her üçgen parçasının geniş kenarına peynirli içten koyup, sigara böreği sarar gibi sarın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Bir kaseye 2 su bardağı su koyun.
Börekleri bu suya batırıp, çıkarın ve tepsiye dizin.
Üzerine susam serpip, 180 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:17 pm

Kolay Mantı
Malzemeler

4 Adet yufka
200 Gram kıyma
1 Kilo yoğurt
1-2 Diş sarımsak
125 Gram tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Kızartmak için :
Ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Yufkaları ince uzun şeritler halinde kesin ve kendi aralarında dörde bölün.
200 gr kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağıyla hafifçe kavurun.
Kestiğiniz yufkaların bir kenarına kıyma koyup, muska yada küçük sigara börekleri şeklinde sarın.
Mantıları ayçiçek yağında kızartın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Kırmızıbiberi 125 gr tereyağında kızdırın ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:19 pm

Bulgurlu Börek
Malzemeler
2 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı susam
Yarım Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Soğanı soyup kıyın.
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip kavurun.
Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:20 pm

Milföy Böreği
Malzemeler

1 Paket milföy hamuru
250 Gr beyaz peynir
Birkaç dal maydanoz
1 Adet domates
1 Adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
Beyaz peyniri ezin, içine küçük küçük doğranmış domates ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
Milföy hamurlarını kenarlarından çekerek biraz inceltin.
İçine bir miktar harçtan koyun ve üçgen şeklinde kapatın.
Hazırladığınız üçgenlri hafifçe yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün.
Orta dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:24 pm

Kolay Kurabiye
Malzemeler

1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı eritiliş margarin
1 Çay bardağı yoğurt
1 Limon kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1.5 Çay bardağı tozşeker
Aldığı kadar un

Hazırlanışı
Sıvıyağ, yumurta sarısı,margarin ve yoğurdu derin bir kapta karıştırn.
1 çorba kaşığı tozşekeri ayırıp kalanı limon kabuğu rendesi ile birlikte karişima ekleyin.
aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memsi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta akı sürüp tozşeker serpin.
Önceden ısıtımış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:25 pm

Ev Poğaçası
Malzemeler
Hamuru için :
4 Su bardağı un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
İçi için :
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın.
Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın.
Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun.
Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin.
Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın.
Yarım santim kalınlığında inceltin.
İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.
Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 10:56 am

Üç renkli börek
500 gr ıspanağı haşlayıp süzün. 3 havucu rendeleyip sıvıyağda kavurun. 100'er gr rendelenmiş dilpeyniri ve dilimlenmiş pastırmayı bir kapta harmanlayın. Bir yufkanın üzerine su ve zeytinyağlı karışımı sürüp ıspanağı yayın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip havucu yayın. Son yufkayı da yerleştirip pastırmalı harcı ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 10:57 am

Mısır gevrekli kurabiye
Hamur yoğurma kabına 3 su bardağı un, 250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudraşekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ayrı bir kapta 1 su bardağı damla çikolata ve 1 su bardağı mısır gevreğin harmanlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve damla çikolatalı karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:03 am

Kaygana
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


2 demet nane

2 demet maydanoz

2 demet taze soğan

3 yumurta

Yarım su bardağı un

3 su bardağı sıvıyağ

Tuz, biber

Hazırlanışı:
* Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın.
* Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:28 am

Kuru fasulyeli börek






Kuru fasulyeli börek
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


4 hazır yufka

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı sıcak su

1 soğan

11 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 çay bardağı süt

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun. Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın.
* Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Birinci yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. Üzerine 3 çorba kaşığı süt gezdirin. Fasulyeli harcın üçte birini yayın.
* İkinci yufkayı buruşturarak tepsi büyüklüğünde yayın. Süt ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp sıralamayı yufka ile tamamlayın. Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırın. Yoğurt ile 7 kaşık yağı bir kapta karıştırıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:35 am

Şekilli patates püresi
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


4 patates

30 gr tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 yumurta

1 yumurta sarısı

1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri


Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kâseye alıp ezerek püre haline getirin. ereyağını küçük küçük doğrayıp püreye ilave edin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin.

Yumurta ve 1 yumurta sarısını ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.

Rendelenmiş 1 su bardağı kaşarpeynirini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir tencereye alıp peynir eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.


Fırını 180 dereceye yaralayıp ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Püre ılınınca sıkma torbasına doldurup 's' harfi şeklinde aralıklarla tepsiye sıkın. Fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin

Kızarmış patates pürelerini spatula ile alıp servis tabağına dizin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

FARKLI ŞEKİLLER
Tarife göre hazırlayacağınız püreyi sıkma torbasına doldurduktan sonra tepsiye sıkarken farklı harfler ya da şekiller yapabilir hatta isminizi yazabilirsiniz. Fırında pembeleşene kadar piştikten sonra bir bardak ayran veya meyve suyu ile birlikte sunabilirsiniz. Kıvırcık, domates ve taze soğanla hazırlanmış salata ile bu patatesler nefis olacaktır.



ÖNERİ
Eğer evinizde krema sıkma tüpü ya da
torbası yoksa 30 x 30 cm ebatlarında bir
yağlı kâğıdı külâh şekline getirip ucunu
çok az keserek sıkma torbası
olarak kullanabilirsiniz.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:40 am

ÇİLEKLİ KAYPLER
Gerekli malzeme (4 kişilik)
8 kare milföy hamuru
Yarım su bardağı süt
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı mısır unu
6 çilek
2 çorba kaşığı pudraşeker

Sütü bir kaba alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip ısıtın ve ılınmaya bırakın. Bir yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.

Unu ekleyip iyice karıştırın. Sütü azar azar yedirerek ekleyin. Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirin. Kremayı sürekli karıştırarak soğutun.

Milföy hamurlarını ilk önce büyük boy kalp şeklinde kalıpla keserek sekiz kalp elde edin.

Bunları daha küçük bir kalp şekilli kalıpla tekrar kesin. Elde ettiğiniz içi boş çerçeve şeklindeki kalıplara bütün olan kalpleri üzerine yerleştirin.

Hamurları fırın tepsisine dizip üzerlerini yer yer çatalla hafif delin. Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürün. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.


Hazırladığınız kremayı kalplerin içine paylaştırın. Ortalarına çilek dilimleriyle süsleyip üzerlerine pudraşeker serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:42 am

Pratik elma dilim
KAÇ KİŞİLİK: 10 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:


10 milföy hamuru

30 gr margarin

2 orta boy elma

1.5 çorba kaşığı tozşeker

1.5 çorba kaşığı esmer şeker

Yarım çorba kaşığı toz tarçın

5 çorba kaşığı pudraşek
* Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Margarini bir tavada eritip ılınmaya bırakın. Elmaları yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Kabak oyacağı ya da koçan çıkarıcı alet ile elmaların çekirdekli kısmını çıkarın. İkiye kesip her bir parçayı ince ince dilimleyin.

* Tozşeker, esmer şeker ve tarçını bir kapta harmanlayın. Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Yağın yarısını fırçayla milföylerin üzerine sürün. Elma dilimlerini milföylere paylaştırın. Kalan yağı elmaların üzerine sürüp şekerli tarçın serpin. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp milföyleri ılınmaya bırakın. Üzerlerine pudraşeker serpip ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:43 am

Peynirli burgular
KAÇ KİŞİLİK: 20 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20-25 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:


10 milföy hamuru

2 çorba kaşığı domates püresi

1 çay kaşığı kekik

1 yumurtanın sarısı

4 çorba kaşığı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

1.5 çorba kaşığı çörek otu ve susam karışımı

Tuz

Hazırlanışı:
* Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın.

* Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün. Peyniri hamurların üzerine paylaştırın. Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın. Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin. Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kâğıt şerilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı sütü sürün. Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 11:21 am

Tandır Ekmeği Tarifi


Malzemeler

Yeteri Kadar Un
Su
Tuz
Maya


Yapılışı

Büyükçe bir kabın içine yarım torba un dökülür ,tuz bir avuç kadar, maya ise bir yemek kaşığı kadar atılır. Daha sonra yavaş yavaş ılık su dökülür ve yoğrulur hepsini ıslatıldıktan sonra asıl yoğrulma işlemi başlar, bir saate yakın yoğrulduktan sonra kıvamına gelir. Kıvamına gelen hamur üstü düzeltilir, hafiften un serpilir ve üzeri örtülür. Kıvamına gelinceye kadar iki veya üç saat beklenir kıvamına gelince tandıra götürülür.
Genellikle iki veya üç kadın tarafından yapılır. Birisi yun yumağı büyüklüğünde hamur yapar, öbürü loş haline gelinceye kadar hamuru açar, üçüncüsü ise mezrik ile tandıra vurur. Beş dakika yufkalar tandırda bırakılır. Kızarınca koparılır ve ekmek hazırdır. Uzun bir süre tazeliğini kaybetmeyen bir ekmektir
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 11:22 am

Kır Pidesi Tarifi


Malzemeler

5 1/2 Su bardağı Un (600 gr)
İç Malzemeleri: 250 gr kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta bor domates, 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için), Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
3/4 çorba kaşığı Kuru pakmaya (12 gr)
1 1/4 su bardağı ılık süt (250 gr)
1 adet yumurta (50-55 gr)
2 çay kaşığı tuz (6 gr)
1/4 paket margarin (60 gr)
2/3 kahve fincanı zeytinyağı (40 gr)
3/4 tatlı kaşığı toz şeker (4 gr)


Yapılışı

Pakmaya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dakika kadar bekleyin. Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur şeklini alıncaya kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dakika bekledikten yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp 3 mm kalınlığında açın. Ortasına bütün malzemeleri çiğden karıştırarak yapılan içten bir miktar koyarak yayın ve kenarlarını kıymanın üzerine doğru 2' şer cm çevirerek pide şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 45 dakika dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 220 °C' de 15 dakika pişirin. Fırın çıkışında üzerine tereyağı sürerek servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Salı Eyl. 04, 2007 12:05 pm

PEYNİRLİ EKMEK


MALZEMELER:

(4 Kişilik)- 1 kg. tuzsuz taze peynir,-500 gr toz şeker,-1 kg mayalı ekmek hamuru(250x4) adet,

HAZIRLANIŞI : Elazığ'a ait olan ve genellikle pide(açık ekmek) ekmeği yapan fırınlarda yapılan peynirli ekmek, evlerde de yapılmaktadır.-Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp tazepeynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak peynirin üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  yelda Perş. Ekim 04, 2007 11:22 am

Bükmeli Sırın (Elazığ)

4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber

1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun.
2. Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.
3. Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

HAMUR İŞLERİ Empty Geri: HAMUR İŞLERİ

Mesaj  FARUK 23 Cuma Ekim 05, 2007 2:36 pm

Hamur işi olmadan olmaz. Birazda peynirli ekmek kokusu alam.İnsnın niyeti bozulur bu bölümde yav, ben en iyisi bir an önce burdan çıham.
FARUK 23
FARUK 23
Hudut Kartalı
Hudut Kartalı

Mesaj Sayısı : 731
Kayıt tarihi : 03/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz