WWW.ELAZİZ.THE-UP.COM - ELAZIĞLILAR BURADA BULUŞUYOR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SALATALAR MEZELER

2 posters

Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:28 pm

Soslu Yeşil Salata
Malzemeler

1 küçük kıvırcık salata
1/4 demet roka
4 sap taze nane
1/4 haşlanmış karnabahar
İsteğe göre değişik mevsim sebzeleri
1 domates
1 salatalık
1/2 fincan ayçiçek yağı
1/2 fincan limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı fesleğen

Hazırlanışı
Karnabaharı ve seçtiğimiz mevsim sebzelerini bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Kıvırcık salatayı,rokayı ve taze nanaeyi,domates ve salatalığı küçük küçük doğrayalım.
Yağ,limon suyu,kuru nane ,sumak ve fesleğeni karıştırıp sos kıvamına getirip salatanın üzerine gezdirelim.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:29 pm

Patlıcan Salatası
Malzemeler

2 Adet patlıcan
1 Adet soğan
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
3 Adet kırmızı biber
4-5 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak patlıcanları ve salçalık kırmızı biberleri ocak ateşinde közleyin.
Ardından kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları yıkayın.
Avucunuzda sıkarak sularını süzün.
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarın.
Patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Patlıcan ve biberlere ilave edin.
Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.
Diğer yandan sarımsakları dövüz ve tuzunu ayarlayın.
Sirkeyi incecik akıtarak çırpın.
İçine sebzeleri ilave edip, karıştırarak servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 03, 2007 12:51 am

Haydari

Malzemeler
• 1 su bardağı süzülmüş yoğurt
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Maydanoz
• Tuz

hazırlanması

Yoğurdu bir kaseye koyun ve çok az su ilave ederek çırpın. Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine sırasıyla kimyon, kekik, karabiber ve kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam edin. Zaman zaman tadına bakarak lezzetini kontrol edin. Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltın. En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getirin. İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek tereyağ kıvamıdır. Yaptığınız karışım bu kıvama gelince bir kayık tabağa yerleştiriniz. Çatalla üzerini şekillendirip maydanoz yaprakları, siyah zeytin ve kırmızı turp ile süsleyebilirsiniz.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 03, 2007 12:52 am

Havuçlu Cevizli Meze

Malzemeler
4 Orta boy Havuç
1 Çay bardağı ufalanmış ceviz içi
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı mayonez
Sarımsak
Tuz
Pul biber, baharatlar

hazırlanışı

Havuçları haşla ve rendele. Bir kapta yoğurt sarımsak mayonez, ceviz içi ve baharatları karıştır. Soğuyan havuçları karışıma ekle. Arzuya göre üzerini süsle ( Ceviz içi, siyah zeytin vb.. ) Soğuk servis yap
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 03, 2007 12:54 am

Yağlanmış Biber

Malzemeler
• 4 tane büyük boy kırmızı biber
• 400 gr kabukları soyulmuş domates
• 2 diş sarımsak
• 50 gr siyah zeytin
• 3 tutam gebreotu
• 2 tutam maydanoz
• Zeytin yağı
• 4 tutam ekmek kırıntısı
• Domates Salçası

hazırlanışı

Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, ortasından ikiye bölün . Domates, zeytin, soğan, gebreotu, kimyon ve zeytinyağını karıştırın.

Mevsim salatası ile biberi daha sonra ekleyin. Ekmek kırıntılarını bu karışımın üzerine serpiştirip üzerine damla damla zeytinyağı ekleyin. Aluminyum folya ile yemeği örtüp 180 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra aluminyum folyayı çıkarıp 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ya da oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 12:13 pm

Brokoli Salatası
Malzemeler

400 gr brokoli
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Su bardağı mısır
1 Kahve fincanı kapari
Sosu için :
4-5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet limonun suyu
1 Çay kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı
Brokolileri yıkayıp, demetlere ayırın.
Buharda yumuşayana kadar haşlayın.
Çiçek kısımlarını ayırıp, kalanmalrı ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız kısımları derin bir kaseye alıp, içine bezelyeyi ve mısırı koyun.
Zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, kapariyi ve tuzu salataya karıştırın.
Yayvan bir salata tabağının kenarına brokoli çiçeklerini dizin.
Soslu salatayı ortasına yerleştirin ve servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 12:15 pm

İlkbahar Salatası
Malzemeler

1 Adet Marul
1 Adet Salatalık
1 Demet Kırmızı Turp
3 Adet Büyük Domates
150 gr. Tulum Peyniri
4 Sap Taze Soğan
10 Adet Siyah Zeytin
10 Adet Taze Nane Yaprağı
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Damla Acı Biber Suyu
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
Marulu yıkadıktan sonra yapraklarını iri iri parçalayın.
Salatalığı yıkayıp halka halka doğrayın.
Kırmızı turbu yıkayıp ikiye üçe bölün.
Soğanları ince ince kıyın.
Domatesleri sekize bölün.
Derin bir kabın içerisinde salatanın suyunu hazırlayınız.
Zeytinyağını bir tutam tuz, bir tutam karabiber, kıyılmış nane yaprağı, sirke ve bir iki damla acıbiber suyu ile çırparak karıştırın.
İçine hazırladığınız malzemeyi katıp, karıştırın.
Üzerini siyah zeytin ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty KARNIBAHAR SALATASI

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:08 am

Karnabahar salatası






Karnabahar salatası
KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 kg karnabahar

2 kabak

4 mantar

4-5 diş sarımsak

200 gr kıyma

60 gr margarin

1 çorba kaşığı galeta unu

80 gr dilpeyniri

3-4 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Karnabaharı, sapları uzun kalacak şekilde çiçek çiçek ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif haşlayıp süzün.

* Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun. Dilpeynirini minik küpler şeklinde doğrayın.

* Bir kaşık margarini teflon tavada eritip sarımsak ve kıymayı sote edin. Kabak ve mantarı ekleyip 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve mantar suyunu salıp çekinceye, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp galeta unu ve peyniri ilave edin.

* Kalan margarini oda ısısında yumuşatıp çukur bir fırın kalıbına fırça ile sürün. Karnabaharın yarısından fazlasını çiçekleri altta ve sap kısımları üstte kalacak şekilde kalıbın dip ve kenarlarına yanyana dizin. Ortasına peynirin yarısını serpiştirip hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Kalan peyniri ilave edip üzerini kalan karnabaharla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve servis tabağına ters çevirip alın. Maydanozu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:15 am

Mevsim salatası






Mevsim salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


2 havuç

Yarım kırmızı lahana

1 göbek marul

3-4 kaşık konserve mısır

Yarım demet roka

Yarım demet maydanoz

Tuz, limon suyu, zeytinyağı

Hazırlanışı:
* Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.

* Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yı§kayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:16 am

Zeytin salatası






Zeytin salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


500 gr yeşil zeytin

2 domates

2 taze sarımsak

4 taze soğan

5 çorba kaşığı limon suyu

10 ceviz içi

Yarım narın taneleri

2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Hazırlanışı:
* Yeşil zeytinlerin üzerini bıçakla çizin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın

* Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta çırpın. Zeytin, domates, sarımsak, ceviz, taze soğanı bir kapta harmanlayın. Üzerine zeytinyağlı limon suyunu gezdirin.Servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:16 am

Pirinç salatası






Pirinç salatası
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


2 çorba kaşığı zeytinyağı

1.5 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tel şehriye

3 arpacık soğan

2 pırasa

2 havuç

4 çay bardağı su

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Sos için:
2 konserve salçalık kırmızıbiber

1 limonun suyu

6 çorba kaşığı üzüm sirkesi

6 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tel şehriyenin üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.

* Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:17 am

Isırgan otu salatası






Isırgan otu salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


4 demet ısırgan otu

1 domates

1 salçalık kırmızıbiber

Yarım kırmızı soğan

1 limonun suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Isırgan otunu temizleyin ve hafif haşlayıp suyunu süzün. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızı soğan ve kırmızı biberi temizleyip küçük doğrayın. Limon suyu ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın.
* Isırgan otu, domates, soğan ve kırmızıbiberi bir kapta harmanlayın. Sosu ekleyip tekrar harmanlayın..Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:17 am

Kerevizli lahana salatası






Kerevizli lahana salatası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 orta boy beyaz lahana

1 havuç

5-6 taze kereviz yaprağı

1 kırmızı elma

Tuz
Sos için:
Yarım limonun suyu

5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı hardal

Tuz, karabiberi

Hazırlanışı:
* Lahanayı çok ince kıyıp üzerine tuz serpin. Lahanalar yumuşayıncaya kadar elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Elmaların kabuğunu soymadan iri iri rendeleyin. Kereviz yapraklarını doğrayın.

* Ayrı bir kapta limonsuyu, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız tüm salata malzemesini bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:19 am

Peynirli domates sepeti






Peynirli domates sepeti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


12 küçük boy domates

150 gr lor peyniri

2 taze soğan

3-4 dal maydanoz

10 siyah zeytin

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, beyazbiber

Hazırlanışı:
* Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin. İçlerine tuz serpip süzülmesi için ters çevirin ve 5 dakika kadar bekletin.

* Taze soğanları temizleyip kıyın. Maydanozun birkaç dalını süsleme için ayırıp kalanını kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.

* Lor peynirini bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Soğan, maydanoz, zeytin, zeytinyağı ve beyazbiber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı domateslerin içine paylaştırıp ayırdığınız maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:20 am

Kabak mücver






Kabak mücver
KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:


2 kabak

2 dal dereotu

1-2 dal taze soğan

1 çorba kaşığı un (30 gr)

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.

* Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

* Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:20 am

Havuçlu sufle






Havuçlu sufle
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


3 havuç

2 patates

2 yumurta

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

2 çay kaşığı muskat

2 çorba kaşığı sıvıyağı

1 kahve fincanı un

1 su bardağı süt

1 tutam tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

* Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.

* Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.

* Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:22 am

Soya filizli ve tavuklu roka salatası


Soya filizli ve tavuklu roka salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 demet roka

2 havuç

50 gr soya filizi

100 gr tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuyunca küp küp doğrayın. Rokayı temizleyip doğrayın. Havuçları temizleyip jülyen doğrayın.

* Rokayı derin salata kâsesine alın. Tavuk, havuç, soya filizi ve cevizi ilave edip harmanlayın.

* Salatayı servis tabağına alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün, servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:23 am

Körili ve elmalı karides salatas


Körili ve elmalı karides salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:

200 gr karides

2 yeşil elma

1 soğan

1 küçük salçalık kırmızıbiber

120 gr konserve mısır tanesi

2 çay bardağı su

2 çay kaşığı köri

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.

* Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin.

* Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  ece2323 Paz Ağus. 19, 2007 11:24 am

Havuçlu dana eti


Havuçlu dana eti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


600 gr dana kuşbaşı

3 havuç

1 soğan

2 çorba kaşığı un

1 defneyaprağı

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2-3 dal maydanoz

Tuz

Hazırlanışı:
* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

* Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

SALATALAR MEZELER Empty Geri: SALATALAR MEZELER

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 11:25 am

Soğan Halkası Tarifi


Malzemeler

Kimyon
Tuz
1-2 adet beyaz soğan
1/4 bira
3 kaşık un
Kızartmak için yağ

Yapılışı

Soğanları soyduktan sonra, düzgün bir şekilde halka halka kesip, halkaları kırmadan birbirinin içersinden çıkartın. Unu bira ile ezip içersine tuz ve kimyonu ekleyin.
Soğanları bu sosa batırıp, kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. (Çok fazla kızartmayın, hafif pembeleşsin)
Kızaran soğan halkalarını, içersine havlu peçete koyduğunuz bir tabağa çıkartın. Ketçapla servis yapınız.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz