WWW.ELAZİZ.THE-UP.COM - ELAZIĞLILAR BURADA BULUŞUYOR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TATLILAR

Aşağa gitmek

TATLILAR Empty TATLILAR

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 9:31 pm

Kabak Tatlısı
Malzemeler

2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 11:59 am

Fırın Sütlaç
Malzemeler
4 Su bardağı süt
3.5 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı sübye
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Pirinci bol suda pişirin ve süzün.
Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinç ve şekeri ilave edin.
Kaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın.
Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltın.
Fırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin.
250 Dereceli fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT : Sübye yerine pirinç unu da kullanılabilir.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 12:00 pm

Lokma
Malzemeler

Yarım su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı kuru maya
2 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine :
Pudraşekeri
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat

Hazırlanışı
Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun.
Maya kabarana dek bekletin.
Daha sonra geniş bir kaba alın.
Unu ilave edip yoğurun.
Eğer hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin.
Üzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletin.
Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın.
İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
Şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:30 am

Karakız Tatlısı
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

HAZIRLANIŞI
Kalıbı margarinle yağlayıp, derin bir kasede bütün malzemeye iyice karıştırıp kalıba yayın. 170 derecede yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Diğer tarafta 2,5 su bardağı suyla 1 su bardağı şekeri eritip bir taşım kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilık şerbeti soğuyan keke dökün. Daha sonra hindistan cevizi serpip servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:31 am

Bülbül Yuvası
MALZEMELER
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:32 am

Bisküvili Pasta
MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.
Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın.
Karışımı folyo döşenn kaba boşaltıp, bastırın. 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:33 am

Brownie
MALZEMELER
150 gr toz seker
80 gr yağ
75 gr bal (bir çorba kaşığı)
50 gr kakao
2 yumurta
1 paket vanilya
75 gr un
tuz
ceviz

HAZIRLANIŞI
Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır.
Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir...
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:34 am

Kar Dondurma
MALZEMELER
750 gr krem şanti
1 tatlı kaşığı nescafe
35 adet kesme şeker
1 su bardağı fındık
6 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve şekeri çatalla karıştırıp, ezin ve üç dakika pişirin. Sonra 20-25 dakika mikserle çırpın. Krem şanti, nescafe ve badem ilave edip, karıştırın ve bir kalıba boşaltın. Buzlukta dondurun. Üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TATLILAR Empty Geri: TATLILAR

Mesaj  yelda Salı Eyl. 04, 2007 11:14 am

GÜL TATLISI (Elazığ)

Malzemeler: Margarin, bir çay bardağı pudra şekeri, bir yumurta, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, aldığı kadar un bir su bardağı kırık ceviz. Şerbeti için: Uç su bardağı şeker dört su bardağı su. üç-dört damla limoon suyu.

Yapılışı: Margarlr. oda sıcaklığında olmalı. Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyiçe yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Merdaneyle hamuru açın ve su bardağı ağzıyla yuvarlak daireler kesin. Kesilen dairelerin kenarlarına beş adet çizik atın. Ye yaprakları üst üste (yaprağın bir kenan alta. bir kenarı üste gelecek gibi) dizin. Ortalarına cevizleri yerleştirip tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirin. Son olarak fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökün.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz