PEYNİRLİ EKMEK
1 sayfadaki 1 sayfası
PEYNİRLİ EKMEK
PEYNİRLİ EKMEK MALZEMELER: (4 Kişilik)- 1 kg. tuzsuz taze peynir,-500 gr toz şeker,-1 kg mayalı ekmek hamuru(250x4) adet,
HAZIRLANIŞI : Elazığ'a ait olan ve genellikle pide(açık ekmek) ekmeği yapan fırınlarda yapılan peynirli ekmek, evlerde de yapılmaktadır.-Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp tazepeynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak peynirin üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır
HAZIRLANIŞI : Elazığ'a ait olan ve genellikle pide(açık ekmek) ekmeği yapan fırınlarda yapılan peynirli ekmek, evlerde de yapılmaktadır.-Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp tazepeynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak peynirin üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır
ece2323- Moderatör
- Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz