LAHANA SARMASI
1 sayfadaki 1 sayfası
LAHANA SARMASI
LAHANA SARMASI MALZEMELER: -500 gr yağlı kıyma-1 Baş lahana 500 gr bulgur-1 baş soğan -2'şer kaşık salça, -Margarin -Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,-Maydanoz
HAZIRLANIŞI: -Lahanın yaprakları ayrılarak tuzlu suda haşlanır.-Bir tepsi içerisine kıyma, tuz, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve bir kaşık salça konulup biraz su ilave edilerek yoğrulur.-Daha sonra bulgur da karıştırılarak iyice yoğurulur.Önceden haşlanmış olan lahana kesilerek içerisine kıyma harcından konulup sarılır.-Tencerede hazırlanan yağlı salçanın üzerine dizilir.-Dizilen sarmaların üzerine iç kapak konulur.-Başka bir kapta kaynatılan su üzerine dökülerek beş dakika har ateşte, 40 dakika da kısık ateşte pişirilerek üzerine sumak veya limon dökülür.
HAZIRLANIŞI: -Lahanın yaprakları ayrılarak tuzlu suda haşlanır.-Bir tepsi içerisine kıyma, tuz, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve bir kaşık salça konulup biraz su ilave edilerek yoğrulur.-Daha sonra bulgur da karıştırılarak iyice yoğurulur.Önceden haşlanmış olan lahana kesilerek içerisine kıyma harcından konulup sarılır.-Tencerede hazırlanan yağlı salçanın üzerine dizilir.-Dizilen sarmaların üzerine iç kapak konulur.-Başka bir kapta kaynatılan su üzerine dökülerek beş dakika har ateşte, 40 dakika da kısık ateşte pişirilerek üzerine sumak veya limon dökülür.
ece2323- Moderatör
- Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz